Politika privatnosti

AKO SE NE SLAŽETE SA NAŠOM POLITIKOM PRIVATNOSTI, TADA NE TREBATE PRISTUPITI KORIŠĆENJU SAJTA ILI APLIKACIJE.

1. Korisnici i posjetioci našeg sajta

Koje informacije prikupljamo ako se odlučite da se pridruže Tveni društvenoj zajednici?

Ispunite naš online obrazac za registraciju, gdje ćemo tražiti da nam date podatke o vama, kao što su ime, adresu e-pošte, vaš pol, datum rođenja, pojedinosti o lokaciji. Takođe imate mogućnost pružiti druge pojedinosti o sebi, ali nisu obavezne. Budući da možete kontrolisati svoj korisnički profil, odnosno detalji su dostupni za vas u bilo kojem trenutku pristupanja svom "profilu", što vam daje priliku da ispravite ili ažurirate (osim pola i e-mail adrese) podatke u bilo kojem trenutku jednostavnom prijavom na Tveni

Nakon što stvorite profil, automatski ćemo pratiti određene podatke kao što su IP adrese i email adrese

Za bezbjednost i sigurnost i kako bi se osiguralo da imate najbolje moguće korisničko iskustvo, zahtijevamo od korisnika da potvrde svoje račune (jer želimo biti sigurni da niste robot!) i možete se pitati za broj telefona. Ne brinite! To je samo da bi bili sigurni da ste stvarni ljudi!

Koje informacije prikupljate o meni ako sam mlađa od 18 godina?

Vi samo može postati Tveni član ako imate od 18 ili više godina ili punoljetni ste u zemlji u kojoj živite, ako ako je to više 18 godina. To znači da Tveni ne prikupljamo svjesno informacije o djeci, maloljetnicima . Ako ste maloljetnik ili bilo kojoja osoba mlađa od 18 godina , molimo Vas da ne šaljete informacije za naš sajt. Ako postanemo svjesni da dijete, maloljetnik ili osobe mlađe od 18 godina registruje kod nas i pod uslovima da nam se sa ličnim podacima prijavi, preduzećemo korake da prekinemo upis te osobe i brisati informacije profila sa sajta. Ako mi izbrišemo profil jer ste prekršili naše pravila, možemo zadržati vašu e-mail i IP adresu kako bi se osiguralo da ne pokušate stvoriti novoi profil.

Da li Tveni prikuplja moje lične podatke ako nisam član ili ako samo posjetitim sajt?

Ne ne prikupljamo nikakve lične informacije o posjetiocima naše stranice. Ako to učinite, posjetite nas, bez da postane član, mi ćemo staviti ID sesije kolačiće na vašem računaru. Za više informacija o kolačićima opširnije, pogledajte odgovor na "Kako Tveni prikuplja podatke o meni?" U nastavku

Ako sam stavio druge informacije o meni na sajtu, šta Tveni radi sa njima??

Tveni je osmišljen za vas kako bi se lako prlagodili, povezali i komunicrali s drugim članovima sajta objavljivanjem podataka o sebi. Kada koristite aplikaciju treba poidsjetiti da je ono što vi objavljujete ili pošaljite biće vidljivo i dostupno, kako od strane korisnika aplikacije i ne-korisnika aplikacije. Na primjer, kako bi lakše pronašli druge članove i povezali se sa njima, mi dopuštamo da dijele profile drugih korisnika na Facebooku. Ova funkcija može biti isključena u podešavanjima u bilo kojem trenutku. Takođe možete koristiti naš elektronski sistem za razmjenu poruka, koja vam omogućuje da komunicirate sa drugim korisnicima. Preporučujemo i podstičemo vas (i sve naše članove) da pažljivo razmislite o informacijama koje otkrivate o sebi. Isto tako, ne preporučujemo da stavite adrese e-pošte, URL-ove, instant podatke za slanje poruka, telefonskih brojeva, puna imena ili adrese, podatke o kreditnoj kartici, nacionalne brojeve identitet, pojedinosti o licenci vozača i druge osjetljive podatke u svom profilu koji je otvoren za zlostavljanje i zloupotreba.

Molimo vas da budete oprezni oko objavljivanja osjetljivih detalja o vama na vaš profil kao što su vjerske denominacije i zdravlje . Iako možete dobrovoljno da pružite ove informacije prilikom kreiranja svog profila, uključujući seksualne sklonosti i etničke pripadnosti, ne postoji zahtjev da to učini. Imajte na umu da fotografije ili bilo koji video klipove koje ste postavili na Tveni mogu otkriti ove vrste osjetljivih ličnih podataka. Kada se odlučite da postavite i kaže nam osjetljive informacije o vama, vi izričito pristajete na naše obrade informacije i donošenje ovog javnog dokumenta

Kada objavite informacije o sebi ili koristite poruke, količinu ličnih podataka djelite na sopstveni rizik.

Šta Tveni prikuplja o meni ako koristim mobilnu aplikaciju?

Tveni vam nudi mogućnost da ostanete u kontaktu sa prijateljima i kontaktima koje ste napravili, bez obzira gdje se nalazite. To možete učiniti koristeći svoj mobilni telefon ili preuzimanjem aplikacija na radnoj površini koja vam omogućuje da dijele svoju lokaciju sa drugim korisnicima.

Kada koristite svoj mobilni ili desktop aplikaciju, mi ćemo prikupiti informacije o Wi-Fi pristupnim tačakama, kao i druge informacije o vašoj dužini i širini lokacija. Ta informacija pomaže nam identifikovati vašu fizičku lokaciju, tako da se može prikazati i dijeliti s ostalim članovima koji biraju da vide "u blizini" poruke.

Ako ne želite vaša lokacija da se zna, molimo vas da ne preuzimate aplikaciju desktop ili koristite svoj mobilni uređaj kada ste na Tveni

Šta se prikupljaju od mene, ako koristmi Tveni premium usluge?

Kada iskoristiti premium karakteristike, prikupljamo finansijske informacije potrebne za obradu vaše uplate za vaš odabrani način plaćanja. Imajte na umu da mi ne skladištimo kreditne kartice ili druge detalje platnih kartica Međutim, naši provajderi platnih usluga to će učiniti (i odobreni su za to od strane svih važećih regulatornih tijela).

Kada pristupite Tveni ili igrati naše igre prikupljamo određene tehničke informacije o vašem računaru ili mobilnom uređaju i statističke podataka o tome kako igrati naše igre. Te informacije koristimo za poboljšanje naše stranice i igara, tako da možete povećati zabavu.

Može li Tveni prikupiti informacije o meni iz drugih mjesta i koristiti ih, kao što je Facebook?

Ako ste registrovani na jednom od naših partnerskih web stranice, kao što su Facebook, vaš profil će biti na raspolaganju svim korisnicima Tveni društvene mreže ili putem naše stranice ili web stranice naših partnera

Imajte na umu da kada se registrujete sa Tveni partnerom, takođe dajete im lične podatke, pa preporučujemo da pročitate njihova pravila o privatnosti, jer Tveni ne kontroliše kako će oni koristiti vaše podatke.

Ako ste registrovani na jednom od naših partnerskih web stranice, kao što su Facebook ili ste potvrdili svoj račun putem web stranica partner, možemo povezati vaš Tveni profil sa vašim profilom na takve web stranice partnera. Možemo to učiniti putem novih proizvoda i aplikacija koje ćemo predstaviti sa vremena na vrijeme, uključujući i nove proizvode koje pokreće naše grupa preduzeća.

Ako ste potvrdili svoj račun putem partnerske web stranice i ne želite povezati Tveni profil sa vašim profilom na partnerskoj web stranici, idite na odjeljak "Potvrde" na stranici profila i kliknite "zaboravite ovaj račun".

Ako ste stvorili Tveni profil putem partnerske web stranice i ne želite povezati svoj profil Tveni sa vašim profilom na partnerskoj web stranici, Tveni ne može izmijeniti ova podešavanja. Posjetite podešavanja aplikacije na profilu svoje partnerske web stranice i slijedite upustva kako biste uklonili dozvole za to

Da li Tveni prikuplja bilo koje druge lične podatke o meni?

Ako se obratite našem timu za korisničku podršku preko info@tveni.com, mi ćemo dobiti vašu e-mail adresu, i možda pratiti vašu IP adresu, kao i informacije koje pošaljete nam pomoćiće u rješavanju Vašeg upita. Mi ćemo voditi evidenciju naše komunikacije s Vama, uključujući sve žalbe koje dobijamo od vas o drugim korisnicima (i od drugih korisnika o Vama).

Hoće li me Tven kontaktirati?

Na svojim "Podešavanjima" Tveni nudi priliku da primite email od nas.Tom porukom ćemo vas obavijesti o novim porukama za druge svrhe u vezi sa korištenjem web stranice.

Da li Tveni koristiti moje lične podatke u bilo koju drugu svrhu?

Možemo koristiti materijale koje objavljujete na otvorenim područjima Tveni u oglašivačkim i promotivnim materijalima na partnerskim web stranicama i partnerskim proizvodima. Vjerujemo da nam ove upotrebe omogućuju poboljšanje našeg web sajta i da bolje prilagodimo vaše online iskustvo kako bi zadovoljili vaše potrebe.

Mi koristimo vaše lične podatke za rješavanje sporova, rješavanja problema i sprovođenje naših uslove korištenja.

Koji su 'kolačići' i koje 'kolačićiće ' koriste Tveni?

Prikupljamo informacije postavljanjem kolačića na vaše računar ili mobitel. Kolačić je dio teksta pohranjen na računar ili mobitelu u vašem web pregledniku. Oni su u osnovi alat koji pohranjuje informacije o web posjetama, prepoznaje vas i vaše sklonosti svaki put kada posjetite Tveni, te osigurava funkcionalnost stranice i omogućuje nam pružati usluge koje naši članovi traže.

Kada posjetite javno dostupne dijelove sajta, ID sesije kolačić se postavlja na računaru koje traje samo dok ste u posjeti. Mi takođe stavljamo trajne kolačiće (poznate na lokalnim uređajima za skladištenje) na računarima članova, tako da ih Tveni pamti i čini vaše iskustvo za prijavu brže i lakše. Možemo koristitistalne kolačiće za praćenje na vašem mobilnom uređaju,uglavnom u svrhu zaštite sigurnosti, kao što je sprječavanje neželjenih korisnika, zlonamjernih korisnika, neovlaštenih prijavljenih pokušaja i koji će vam pomoći pristupiti svom nalogu. Ne koristimo nikakve informacije dok ste odjavljeni.

Možete podesiti vaš pretraživač i svoj mobilna podešavanja da blokira kolačiće lokalnih uređaja za skladištenje, ali ako to učinite, možda nećete moći pristupiti funkcijama koje Tveni nudi.

Tveni koristi kolačiće lokalnih uređaja za skladištenje iz niza razloga, uključujući i kako bi se osigurala sigurnost našim stranicama, da vam pruži mogućnosti koje ste zatražili i da se analizira kako pripadnici i posjetioci koriste Tveni. Upotreba Tveni kolačića i lokalnih zajedničkih uređaja, tako da znamo ko si, šta vas zanima i kako biste mogli raditi ono što želite na mreži, kao što je chat sa novim ljudima, dijeliti svoje sadržaje i kupite Super Moći znajući da će vaši podaci biti sigurani. Naša upotreba kolačića i lokalnih uređaja za dijeljenje, uključujući određene nazive kolačića, mogu se s vremenom mijenjati, ali obično ulaze u gore navedene kategorije. Molimo vas da redovno koristite ovu stranicu, tako da ste svjesni bilo kakve promjene.

Ako želite znati više o kolačićima, uključujući i Flash kolačići / lokalnih uređaja za skladištenje, sljedeće web stranice pružaju korisne informacije:

2. Prijatelji i drugi Tveni korisnici

Kada sam stavio informacije o sebi na Tveni, što drugi korisnici vide?

Kako bi se osiguralo da možete dobiti da upoznate što više ljudi, što je više moguće na Tveni, dozvoljavamo članovima da vide vaše korisničko ime i sve informacije koje objavite na svojem profilu, uključujući fotografije ako odaberete u podešavanjima pristupu 'Bilo koji korisnik. Sve informacije koje odlučite dati treba odražavati ukoliko želite da ostali članovi na Tveni znaju o vama. Takođe možete odabrati da ograničite informacije koje drugi korisnici vide prilagođavanjem podešavanjem privatnosti na stranici "Podešavanja".

Što mi je dopušteno učiniti sa drugim ličnim podacima korisnika?

Koristite ga kako biste upoznali nove prijatelje i napravili nove kontakte! Pazite da ne smijete koristiti podatke drugih korisnika u komercijalne svrhe, neželjenu poštu, uznemiravanje ili neovlaštene prijetnje. Tveni zadržava pravo ukinuti račune onih koji zloupotrijebe informacije drugih korisnika.

Koje informacije Tveni prikuplja o mojim prijateljima i kontaktima?

Možete odabrati da pozovete svoje prijatelje da se pridruže na Tveni kako bi bili sigurni da su i oni takođe dobiti koristi od upoznavanja novih ljudi. Da bi se lakše pretraživalo i pronašlo prijatelje i poznanike na Tveni, korisnici mogu tražiti druge članove putem emaila. Ako želite pozvati svoje prijatelje i kontakte na Tveni, mi ćemo poslati email poziv od Tveni u vaše ime ili možete poslati SMS (ako koristite naš Android ili iPhone aplikacije) kako bi svojim prijateljima i kontaktima potičući ih da se prijavite na Tveni. Ako bilo koja od osoba koje ste pozvali, ne prijavi se u roku od nekoliko dana, Tveni povremeno šalje email poruke u vaše ime na one koje ste pozvali. Možete odabrati da pozvate sve svoje prijatelje ili samo nekolicinu odabranih jednostavnim uklanjanjem imena onih prijatelja koje ne želite pozvati, ali imajte na umu da ne smijete pozvati osobe mlađe od 18 godina da se pridruže. Vi ste odgovorni za to da je vaš prijatelj je pristao da prima Tveni pozvive.

Kada uvezete svoje kontakte, čuvamo vaše ime i email adresu ili njihov broj mobilnog telefona kako bismo automatski vas i vaše prijatelje mogli povezati. Tveni ne prodaje ove email adrese ili brojeve mobilnih telefona ili ih koristiti za slanje bilo koje druge komunikacije osim email pozivnice. Prijatelj može kontaktirati Tveni u našoj bazi i zatražiti uklanjanje njihovih informacija klikom Kontaktirajte nas. Svaki takav zahtjev će se odnositi samo na adrese ili mobilnih brojeva koje imamo u trenutku podnošenja zahtjeva, a ne na bilo koje adrese koje član / korisnik pružio nam kasnije.

3. Treće strane

Da li Tveni prodaje moje podatke drugim osobama?

Nikako. Mi ne prodajemo ili iznajmljujemo nikakve lične informacije o vama bilo kojoj trećoj strani. Tveni ne otkriva objedinjene ne-lične podatke za marketing i promotivne svrhe. To znači da ne otkrivamo sve informacije koje se mogu koristiti za identifikaciju.

Da li Tveni otkriva moje podatke drugim osobama?

Možemo dijeliti agregirane informacije sa takvim strankama Foursquare koji sadrži vaše lične podatke (ali koji vas ne identifikuju direktno), zajedno s ostalim informacijama uključujući podatke o zapisima s trećim stranama za analizu industrije i demografsko profiliranje te za isporuku ciljanog oglašavanja o drugim proizvodima i usluga.

Konkretno, u odnosu na ciljano oglašavanje, koristimo za oglašavanje treće strane firmee za posluživanje oglasa kada posjetite našu web stranicu. Te firme mogu koristiti podatke o vašim posjetima ovoj i drugim web stranicama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje vas zanimaju.

Ako želite, možemo dijeliti vaše informacije s dobavljačima, pružaoca usluga, i drugim pažljivo odabranim trećim licima da poboljšamo naše usluge koje vam pomažu, kao što je olakšavanje plaćanja. Da bi se osiguralo ove stranke moraju se pridržavati strogih odredbi o zaštiti podataka i tajnosti koji su u skladu s ovom Politikom privatnosti.

Tveni takođe želi zadržati zdravu zajednicu, a mi ćemo sarađivati sa svim pitanjima za provedu zakona i sa svim trećim osobama za provođenje svog intelektualnog vlasništva ili druga prava. Možemo takođe otkriti vaše lične informacije kako bi vlasti ili tijela za sprovođenje zakona, ili privatne osobe, u skladu sa zakonom, kada / ili, prema vlastitom nahođenju, vjerujemo da je otkrivanje potrebno kako bi zaštitili naše zakonska prava ili one od trećih osoba i / ili u skladu sa sudskim postupkom, sudskim nalogom ili pravnih radnjama prema nama.

U slučaju da Tveni ili bilo koji od njenih podružnica prolazi poslovne tranzicije ili promjene vlasništva, kao što su spajanje, pripajanje druge kompanije, reorganizacija, ili prodaju sve ili dio svoje imovine, ili u slučaju insolventnosti ili administracija, možemo biti u obavezi da otkrije Vaše lične podatke.

4. Skladištenje pdataka

Gdje se čuvaju moji lični podaci?

Tveni je globalni web stranica koja radi preko servera koji se nalaze u velikom broju zemalja širom svijeta, uključujući i Sjedinjene Američke Države. Ako živite u zemlji sa zakonima o zaštiti podataka, čuvanje vaših ličnih podataka ne može vam pružiti istu zaštitu kao koju ćete uživati u vašoj zemlji prebivališta. Slanjem vaših ličnih podatke, ili izborom za nadogradnju usluge koje koristite, ili koristeći aplikacija dostupnih na Tveni, pristajete na prenos vaših ličnih podatke, i skladištenje i obradu vaših ličnih podataka u, takve zemalja i destinacija.

5.Bezbjednost

Kako Tveni štiti moje lične podatke?

Tveni je sproveo razumne i odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu i sprečavanje gubitka, zloporabe i mijenjanja informacija pod našom kontrolom, uključujući i vaše lične podatke. Tveni koristi razumne mjere sigurnosti radi zaštite tajnosti vaših ličnih podataka, kao što su sigurni serveri koji koriste firewall. Naši tehnički stručnjaci na Tveni radili su naporno da bi osigurali sigurnu upotrebu naših stranica.

Dok smo preduzeli razumne mjere predostrožnosti protiv moguće narušavanja sigurnosti naše web stranice, baze podataka članaka i snimaka na web stranici ipak internet prenos nije toliko siguran i ne možemo garantovatii neovlaštene pristupe, hakiranje, gubitak podataka, ili do drugih povreda da nikada neće doći. Pozivamo vas da preduzme korake kako bi vaše lične podatke osigurali (uključujući i lozinku) i da se odjavite sa naloga nakon upotrebe.

Ne možemo garantovati sigurnost vaših ličnih podataka dok se prenose na naš sajt i bilo koji prenos je na vašu vlastitu odgovornost. Nakon što smo primili vaše podatke imamo procedure i sigurnosne funkcije na mjestu u pokušaju da se spriječi neovlašteni pristup.

Kako mogu pomoći da moje informacije budu osigurne?

Vi ne možete otkriti svoju lozinku trećim stranama ili dijeliti s trećim stranama. Ako ste izgubili svoju lozinku ili je dali nekom drugom, vaši lični podaci mogu biti ugroženi. Morate odmah promijeniti lozinku putem stranice "Podešavanja". Tveni se ne može smatrati odgovornim za vaš neuspjeh da lozinka bude sigurna.

6. Vaša prava

Kako mogu promijeniti svoj profil?

Možete pregledati i urediti informacije o svom profilu u bilo kojem trenutku. Nakon što se registrujete, moći ćete pregledati i promijeniti mnogo vaših ličnih podataka, uključujući:

  1. Vašau eadresa za kontakt;

  2. Vaš profil, fotografije i videozapise;

  3. Vaš grad, regija, i zemlja prebivališta;

  4. Vašu lozinku.

Molimo pravovremeno ažurirajte podatke a ako se to promijeni prijavite se na svoj račun i slijedeći upustva na zaslonu. Mi vas savjetujemo da povremeno mijenjati svoju lozinku kako bi se smanjio rizik od neovlaštenog pristupa podacima o vašem računu.

Korisnici u određenim jurisdikcijama, u skladu sa primjenjivim zakonom, imaju pravo na pristup ličnim podacima o sebi tako što traže kopiju informacija koje imamo o njima (za koje, ako to zakon dopušta, možemo naplatiti malu naknada).

Mogu li deaktivirati ili izbrisati profil?

Korisnici mreže Tveni treba da izaberu sljedeće za brisanje svog profila iz naše baze podataka:

  1. Pošalji poruku preko info@tveni.com

  2. Prijavite se sa svojim lozinkom i izbrisati svoj profil. Ove opcije su na raspolaganju na stranici "Podešavanje"..

Kako bi se spriječilo zlostavljanje / ili zlouporabe sajta Tveni od strane korisnika nakon prekida ili brisanje profilne / računa mi ćemo zadržati takvu informaciju kao mi smatramo prema vlastitom nahođenju da može biti potrebna, da bi se osiguralo da korisnik ne otvoriti novi korisnički račun i time povrijedi naša Uslove korištenja te osiguramo poštivanje svih zakona i propisa.

Upozorenje: Čak i nakon uklanjanja informacije sa vašeg profila il inakon što izbrišete svoj račun, kopije tih podataka još uvijek može biti vidljiv / ili pristupan na Internetu u mjeri u kojoj su ti podaci prethodno podijeljeni sa drugima, ili kopirani ili skladišteni od strane drugih korisnika ili u mjeri u kojoj su ti podaci se dijelili sa pretraživačima. Mi ne možemo kontrolisati to, niti prihvaćamo nikakvu odgovornost za to. Ako ste trećim stranama ili web stranicama dali pristup vašim ličnim podacima, one mogu zadržati takve podatke u mjeri dopuštenoj prema njihovim uslovima pružanja usluge ili pravilima o privatnosti

Šta se dešava ako se ne prijavljujem na Tveni?

Ako niste prijavljeni na Tveni za tri mjeseca, možemo ukloniti vaš profil kao dio svog procesa čišćenja podataka.

Vaš Tveni račun nije prenosiv i sva prava na vaš profil ili sadržaj na vašem računu će biti otkazana nakon vaše smrti.

Ako imate pitanja o našoj Politici privatnosti ili kako prikupljamo i koristimo informacije, pišite nam preko info@tveni.com

Ova Politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 4. avgusta 2015. godine..